Problematika NVH u testování vozidel na válcovém dynamometru - Jiříček, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou hluku a vibrací při testování vozidel na válcovém dynamometru. Jejím cílem je vhled do oboru válcových dynamometrů, jejich konstrukce a funkce, poskytnout přehled možností měření vibrací a hluku na vozidlech a objasnit možnost využití válcového dynamometru jako měřicího zařízení pro kompletní analýzu hluku a vibrací, včetně zhodnocení jeho výhod a nevýhod na základě dostupných studií a literatury.

This bachelor's thesis deals with noise and vibration issues in vehicle testing on a chassis dynamometer. It aims to provide an insight into the field of chassis dynamometers, their design and function, to provide an overview of the possibilities of vibration and noise measurement on vehicles and to explain the possibility of using the chassis dynamometer as a measuring device for a complete noise and vibration analysis, including an evaluation of its advantages and disadvantages based on available studies and literature.
NVH problematics at vehicle testing on chassis dynamometer
Keywords: válcový dynamometr; hluk; vibrace; akustická komora; chassis dynamometer; noise; vibration; acoustic chamber