Kontroly nivelačních přístrojů - Otrusinová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Předmětem této bakalářské práce je kontrola vybraných nivelačních přístrojů. První část práce se věnuje výškovému bodovému poli, metodám určování výšek, nivelačním přístrojům, pomůckám a chybám ovlivňujícím nivelační měření. Druhá část práce je věnována testování přístrojů a následnému zpracování výsledků testování.

Subject of this bachelor's thesis is check of chosen levelling apparatus. First part of thesis is about leveling point field, methods of height determination, levelling instruments, levelling accessories and errors affecting leveling. Second part of thesis is devoted to the testing of leveling instruments and subsequent processing of test results.
Check leveling apparatus
Keywords: Nivelační přístroj; nivelační pomůcky; chyby při nivelaci; testování; Levelling instruments; levelling accessories; levelling mistakes; testing