Zdaňování příjmů daňových nerezidentů - Hofmann, Eduard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zdaňování příjmů daňových nerezidentů v České republice. Práce je zaměřena především na příjmy fyzický osob, které podléhají zdanění srážkovou daní. Hlavním cílem jsou kroky vedoucí k optimalizaci při postupu zdanění vybraných příjmů daňových nerezidentů a přiblížení problematiky mezinárodního dvojího zdanění.

The bachelor thesis deals with the income taxation of non-residents in the Czech Republic. Its concern are physical persons who are taxed by a withholding tax. The main aim of this bachelor theses is to approach the problems of international double taxation and to demonstrate fiscal steps leading to tax optimization of non-residents for selected type of income.
Taxation of Non-residents Incomes
Keywords: Mezinárodní dvojí zdanění; smlouvy o zamezení dvojího zdanění; daňová diskriminace; daňový rezident a nerezident; aktivní a pasivní příjmy; stálá provozovna; srážková daň; skutečný vlastník příjmů; příjmy daňových nerezidentů.; International double taxation; convection for avoidance of double taxation; tax discrimination; residents; non-resident; active and passive income; permanent establishment; withholding tax; beneficial owner; non-residents’s income.