Hodnocení výkonnosti podniku - Hroník, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Náplň práce byla zaměřena na analýzu a zhodnocení výkonnosti vybrané společnosti na základě poskytnutých vstupních informací pomocí finanční a faktorové analýzy. Získané výsledky byly pro jejich větší vypovídací schopnost porovnány s vypočtenými hodnotami konkurenční společnosti.

The thesis was focused on the analysis and evaluation of the efficiency of the chosen company using data processed with financial and factor analysis. The improved results were due to their better predicative abilities compared to the determined values of a competing company.
Evaluation of Company Performance
Keywords: Finanční analýza; faktorová analýza; finanční zdraví podniku; finanční situace podniku; horizontální analýza; vertikální analýza; analýza poměrových ukazatelů; Altmanovo skóre Z.; Financial analysis; factor analysis; financial health of company; financial situation of company; horizontal analysis; vertical analysis; ratio index analysis; Altman index Z.