Rozvoj a plánování soudobých měst - Dokoupilová Pazderková, Kateřina; Wittmann, Maxmilian (VUT v Brně, Fakulta architektury, 2016)
Následující katalog prezentuje práce zpracované studenty na VUT v Brně, Fakultě architektury. Pozoruhodné příklady realizací staveb a souborů ze současnosti či nedávné historie prezentují každoročně zahraniční, převážně evropští studenti zapsaní v předmětu Development of the city and region. Tento předmět je nabízen v rámci programu Erasmus. Studenti zapsaní do předmětu mají v semestrální práci představit zajímavé realizace (popřípadě projekty) z jejich domovského města nebo země. Mají rovněž vyslovit a zdůvodnit svůj názor na úspěšnost, neúspěšnost, dopady a budoucnost celého urbanistického díla. Jedná se mnohdy o stavby, které by nám učitelům na fakultě jinak zůstaly neznámé. A příklady jsou to zpravidla poučné, a mohou být tedy v mnohém i inspirativní.

The following catalog presents the work processed by students at Brno University of technology, Faculty of architecture. Notable examples of the implementation structures and files from present or recent history presented annually to foreign, mainly European students enrolled in the course Development of the city and the region. This course is offered in the framework of the Erasmus programme. Students enrolled in the course in a semester working to introduce interesting realization (projects) from their home town or country. They also pronounce and justify your opinion on success, failure, impacts and future of the entire urban works. This is often a construction that would otherwise remain on the Faculty teachers. And the examples are usually instructive, and therefore can be very inspirational.
DEVELOPMENT OF THE CITY AND REGION
Keywords: Urbanismus; plánování měst; rozvoj měst; městská struktura; Urban planning; urban development; urban structure