Správa aplikace apache webovým rozhraním - Hošek, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Tato práce se zabývá návrhem a realizací webové aplikace pro konfiguraci Apache serveru. Rozebírá problematiku konfigurace a jejích možných řešení. Pro výslednou aplikaci byl zvolen skriptovací jazyk PHP, s ukládáním dat do MySQL databáze. Jako hostitelský systém slouží linuxová distribuce Debian. Práce obsahuje popis vlastností použitých součástí a je obzvláště zaměřena na problematiku virtuálních hostitelů. Součástí je i návod na instalaci a obsluhu. Aplikace vadmin zajišťuje snadné vytváření a nastavování virtuálních hostitelů pouze pomocí webového prohlížeče.

This bachelor’s thesis deals with a design and implementation of a web application aimed at Apache server configuration. It analyses the question of configuration and its possible solutions. The PHP scripting language with the data storage in MySQL database was chosen for the final application. Linux distribution Debian serves as the host system. The thesis contains descriptions of applied components features and it is particularly focused on the question of virtual hosts. It also includes an installation and application manipulation guide . The vadmin system maintains an easy creation of virtual hosts adjustment just by the help of a web browser.
Management of apache aplication with web GUI
Keywords: apache; virtual hosting; Debian; PHP; SQL; správa; web; apache; virtual hosting; Debian; PHP; SQL; management; web