Rozšiřující modul pro MS Office - Rusek, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou přidání rozšiřujícího modulu do textového procesoru MS Word, tabulkového kalkulátoru MS Excel a nástroje pro tvorbu prezentací MS PowerPoint z kancelářské sady programů MS Office. Modul bude umožňovat komunikaci, synchronizaci a správu dokumentů se vzdáleným privátním úložištěm, které bude podporovat správu verzí. To všechno by mělo fungovat napříč verzemi sady MS Office 2003 (11), 2007 (12) a 2010 (14), případně i 2013 (15). Implementace je realizována pomocí jazyka C# z platformy .NET a PIA (Primary Interop Assemblies), které přidávají podporu pro manipulaci s aplikacemi a objekty sady MS Office.

This work deals with the issue of addition of extension module to the text processor MS Word, table calculator MS Excel and tool for presentation creation MS PowerPoint from office set of programs MS Office. Module will support communication, synchronization and management of documents in remote and private storage, with support for version management. This all should work across different versions of MS Office application set. These are MS Office 2003 (11), 2007 (12) a 2010 (14),  possibly even 2013 (15). Implementation is realized using programming language C# from .NET platform and PIA (Primary Interop Assemblies), which adds support for manipulation with applications and objects from MS Office application set.
MS Office Add-In Module
Keywords: Microsoft Office; MS Office; rozšiřující modul; add-in; podpora verzování; Subversion; Svn; .NET; Synchronizace dokumentů; Microsoft Office; MS Office; extension module; add-in; versioning support; Subversion; Svn; .NET; Document synchronization