Využítí finanční analýzy jako nástroje investičního rozhodování - Fadrný, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Práce pojednává o problematice due diligence v oblasti fúze a akvizice. Kde je na základě metod due diligence zkoumán vybraný ekonomický subjekt. První část práce zohledňuje teoretické aspekty týkající se due diligenece a M&A. V praktické části je poté provedeno finanční due diligence a právní due diligence, kde jsou v rámci finančního due diligence podrobně rozebrány účetní výkazy a provedena finanční analýza. Z výsledků jsou vyvozeny nejrizikovější aspekty a návrhy jejich nápravy.

Thesis is about due diligence in mergers and acquisitions. Where a selected economic entity is examined based on due diligence methods. First part of thesis considers theoretical aspects related to due diligence and M&A. In practical part are done financial due diligence and legal due diligence. As part of financial due diligence are analysed financial statements and performer financial analysis. The riskiest aspects and proposals for their correction are derived from the results.
Utilization of Financial Analysis as a Tool for Investment Decisions
Keywords: Due diligence; M&A; finanční analýza; riziko z obchodní transakce; výkaz zisku a ztráty; Due diligence; M&A; financial analysis; risk of business transaction; profit and loss statement