Fuzzy Petriho sítě pro expertní systémy - Maksant, Jindřich (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato práce si klade za cíl návrh a praktickou realizaci expertního systému, jehož báze znalostí bude modelovaná fuzzy Petriho sítí. Při návrhu je vycházeno z poznatků teoretického rozboru diagnostického expertního systému a fuzzy Petriho sítí. Tento návrh je pak realizován v programovacím jazyce C#. Jsou popsány funkce programu a provedeny vzorové konzultace při použití různých bází znalostí.

The object of this thesis is proposal and practical implementation of expert system, whose knowledge base will be modeling by fuzzy Petri nets. The proposal is based on knowledge in theoretical analysis of diagnostic expert system and fuzzy Petri nets. This proposal is realised in programming language C#. There are described functions of program and it is made a model consultation with using two different knowledge base.
Fuzzy Petri Nets for Expert systems
Keywords: Expertní systémy; Umělá inteligence; Zpracování znalostí; Fuzzy logika; Petriho sítě; fuzzy expertní systém; reprezentace báze znalostí; diagnostický expertní systém; Expert systems; Artificial intelligence; Knowledge representation; Fuzzy logic; Petri networks; fuzzy expert system; representation of knowledge base; diagnostic expert system