Dolování víceúrovňových asociačních pravidel - Mičulka, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá dolováním víceúrovňových asociačních pravidel a implementací této funkčnosti jako plugin do Microsoft Analysis Services. Nejprve je rozebrána problematika dolování z dat a následně se práce věnuje asociační analýze. Po teoretické i implementační stránce jsou rozebrány algoritmy ML_T2L1 a algoritmus pro dolování křížových pravidel z něj odvozený. Následně byly provedeny výkonnostní testy. Na konci práce jsou shrnuty dosažené výsledky.

This bachelor thesis deals with multi-level association rules mining and implementation of this functionality as a plug-in to the Microsoft Analysis Services. In the beginning, the data mining is analysed and then the thesis deals with the assosiation analysis. After the theoretical and implementation aspects, algorithms ML T2L1 and the derived algorithm for level-crossing association rule mining are analysed. Subsequently, performance testing was performed. The achieved results are summed up at the end of the thesis.
Multi-Level Association Rule Mining
Keywords: Dolování z dat; Získávání znalostí z databází; Asociační analýza; Víceúrovňová asociační pravidla; Křížová asociační pravidla; Microsoft Analysis Services; Plugin; Business Intelligence Development Studio; Datamining; Multiple-Level association rules; Level-crossing association rules; Microsoft Analysis Services; Plugin; Business Intelligence Development Studio