Korečkový elevátor - Vítů, Šimon (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá výpočtem a návrhem korečkových elevátorů. Práce obsahuje popis konstrukce elevátorů, postup výpočtů elevátorů. Dále je v práci uveden výpočet svislého korečkového elevátoru pro dopravu štěrku. Práce obsahuje výkresovou dokumentaci, obsahující výkres sestavy elevátoru, výkres podsestavy hlavy, výkresy jednotlivých částí hlavy.

This diploma thesis deals with the calculation and design of bucket elevators. The work includes a description of the construction of elevators, the procedure of elevator calculations. Furthermore, the work presents the calculation of a vertical bucket elevator for gravel transport. The work includes drawing documentation, including a drawing of the elevator assembly, a drawing of the head subassembly, drawings of individual parts of the head.
Bucket elevator
Keywords: Partikulární materiál; řetěz; hlava elevátoru; úhel vnitřního tření; trajektorie; optimalizace; štěrk; vyprazdňování.; Particulate material; chain; elevator head; internal friction angle; trajectory; optimalization; gravel; emptying.