Ochrana datové sítě s využitím NetFlow dat - Čegan, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce popisuje zabezpečení datové sítě pomocí technologie NetFlow. V úvodu jsou popsány některé možné hrozby, které mohou datovou síť postihnout a které jsou rozpoznatelné pomocí NetFlow dat. V další části práce jsou navržena určitá detekční pravidla a dvoukrokový způsob detekce pomocí jejich použití. Tato pravidla byla formulována na základě pozorování a experimentů v datové síti.

This thesis deals with the using of NetFlow data for computer network protection. First are described some types of network security threats. After study of these threats and many experiments were designed detection rules for them. New detection form were designed too. It is working with two step detection of threats.
Network Protection Using NetFlow Data
Keywords: NetFlow; detekce; ochrana datové sítě; BitTorrent; skenování; DDoS útok; NetFlow; detection; Network Protection; BitTorrent; Scans; DDoS attack