Návrh a výroba zařízení pro kontrolu správného založení a zapojení statorového vinutí synchronních reluktančních motorů (SyRM) - Zbořil, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Cílem této práce je návrh a výroba zařízení, které je schopné změřit rozložení magnetické indukce uvnitř statoru a vyhodnotit správnost založení a zapojení vůči vnějším tvarům statoru. Součástí práce je teoretická část, která vysvětluje princip funkce synchronních reluktančních motorů a je definováno názvosloví vinutí.

The aim of this thesis is the design and production of a device capable of measuring the magnetic flux density inside the stator and evaluating the correctness of winding placement and connections relative to the external shapes of the stator. The thesis includes a theoretical section that explains the operating principle of synchronous reluctance motors and defines the terminology of windings.
Design and fabriation of measuring device for checking of a correct stator winding position and connection of SyR motors
Keywords: Synchronní reluktanční motor; vinutí; mikrokontroler; fázový posuv; Hallův senzor; Synchronous reluctance motor; winding; microcontroller; phase shift; Hall sensor