Návrh výkonové, řídicí a měřicí elektroniky elektrické brzdy s EC motorem - Drbohlav, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato práce se zabývá návrhem řídicí, měřicí a výkonové elektroniky pracoviště určeného pro dynamické zatěžování elektronicky komutovaných motorů pomocí elektrické brzdy. Po porovnání výhod a nevýhod možných koncepcí se návrh zaměřuje na elektrickou brzdu pracující v generátorickém režimu a velikost zátěže je řízena proudem disipovaným umělou zátěží.

This paper describes the design of control, measurement and power electronics department for dynamic loading of electronically commutated motors with electric brakes. After comparing the advantages and disadvantages of possible conceptions the proposal focuses on electric brake operating in generator mode and the value of load is controlled by the current dissipated in a dummy load.
Design of power, control and measurement electronics for an electric brake with a BLDC motor
Keywords: Elektrická brzda; elektromotor; EC motor; BLDC motor; generátor; umělá zátěž.; Electric brake; electric motor; EC motor; BLDC motor; generator; dummy load.