Grafické intro 64kB s použitím OpenGL - Milet, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Diplomová práce se zabývá tvorbou intra s omezenou velikostí. Práce popisuje metody pro omezení velikosti výsledné aplikace. Hlavní část práce popisuje metody pro generování a animaci grafického obsahu. Zabývá se tvorbou textur a geometrie. Další částí jsou fyzikální simulace částicových a elastických systémů.

This thesis deals with the creation of the intro with limited size. This work describes methods for reducing the size of the final application. The main part describes methods for generating graphic content and methods for its animation. It deals with creation of textures and geometry. Another part is aimed on the physical simulation of particle and elastic systems.
Graphics Intro 64kB Using OpenGL
Keywords: grafické intro; OpenGL; 64kB; omezená velikost; parametry překladače; exe packer; generování šumu; Perlinův šum; vyšší dimenze; Voroného diagram; barvený přechod; textura; bump mapping; triplanární texturování; skybox; Marching cubes; Marching tetrahedra; částicové systémy; elastické systémy; Eulerova numerická metoda; Runge Kutta metoda; kolize; voda; terén; pohyb kamery; Catmull-Rom; hudba; graphics intro; OpenGL; 64kB; limited size; compiler arguments; exe packer; noise generation; Perlin noise; higher dimension; Voronoi diagram; color gradient; texture; bump mapping; Tri-Planar texturing; skybox; Marching cubes; Marching tetragedrons; particle system; elastic system; Euler numerical method; Runge Kutta method; collision; water; terrain; camera motion; Catmull-Rom; music