Dopady finanční krize na financování developerského projektu stavebního podniku - Ščevík, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Krize ve stavebnictví v letech 2008 až 2010 měla velký vliv na realizaci a dokončení již započatých developerských projektů. Ve své diplomové práci jsem se zaměřil na tuto problematiku z pohledu firem, které realizovaly v těchto letech developerské projekty. Zpracoval jsem počáteční finanční analýzu pro vyhodnocení „finančního zdraví“ firmy a poté jsem porovnával dva developerské projekty, jeden uskutečněný před hospodářskou krizí a druhý, který se realizoval v době hospodářské krize.

The crisis in the construction industry in the years 2008 to 2010 had a great impact on the implementation and completion of already initiated development projects. In my diploma thesis I have focused on this problem from the perspective of companies that implemented development projects in mentioned years. I processed the initial financial analysis to evaluate the "financial health" of the company, and then I compared the two development projects, one realized before the economic crisis, and the second, which was implemented during the economic crisis.
Impacts of Financial Crisis on Financing of Construction Company Development Project
Keywords: ekonomická krize ve stavebnictví; developerský projekt; finanční analýza; zdroje financování developerského projektu; peněžní toky; economic crisis in the construction industry; development project; financial analysis; resources financial development´s project; cash flows