Příklady lokálně soběstačných obytných souborů - Grmela, Daniel (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta architektury, 2013)
Příspěvek navazuje na téma mé disertační práce „Lokální soběstačnost obytných souborů“. Předkládá přehled základních, v tuzemských podmínkách reálně uplatnitelných prvků a řešení, pomocí kterých je možné zajistit lokální soběstačnost co do stavebních mate

This contribution is a follow-up to my previous reflection essay on the topic of my dissertation thesis, which is “The Local Self-sufficiency of Residential Areas”. In this contribution I have described motivation issue, set aims and provided the summary
Examples of the local self-sufficiency of Residential Areas
Keywords: Lokální soběstačnost; ekovesnice; energie z biomasy; solární energie; solární architektura; zadržování dešťové vody; hospodaření s pitnou a užitkovou vodou; zimní zahrady; permakultura; slaměné domy; přírodní stavební materiály.; Local self-sufficiency; ecovillage; biomass energy; solar energy; solar architecture; holding rain water; drinkind and service water management; indoor garden; permaculture; earthship house; straw bale house; natural constructive