Sledování odchylek měření tělesného složení na přístroji InBody 770 - Kashkina, Aleksandra (Vysoké učení technické v Brně. CESA, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na sledování odchylek v měření tělesného složení pomocí přístroje InBody 770, který využívá technologii bioelektrické impedance (BIA). Teoretická část práce zahrnuje odborné informace o složkách tělesného složení, popis principu bioelektrické impedance a představení přístroje InBody 770. Praktická část obsahuje pilotní měření, jehož výsledky byly použité jako základ pro hlavní měření. Hlavní měření zahrnovalo tři typy intervencí: fyzický kontakt, aplikaci mastného krému a vypití jednoho litru vody. Naměřené hodnoty byly analyzovány a vyhodnoceny pomocí statistických testů. Výsledky ukázaly, že každá z těchto intervencí má vliv na tělesné složení.

The bachelor thesis focuses on monitoring variations in body composition measurements using the InBody 770 instrument, which uses bioelectrical impedance (BIA) technology. The theoretical part of the thesis includes technical information on body composition components, a description of the principle of bioelectrical impedance and an introduction to the InBody 770. The practical part includes a pilot measurement, the results of which served as the basis for the main measurement. The main measurement involved three types of interventions: physical contact, application of a fat cream and drinking one liter of water. The measured values were analysed and evaluated using statistical tests. The results showed that each of these interventions had an effect on body composition.
Monitoring deviations of body composition measurements on the InBody 770 device
Keywords: Bioelektrická impedance; bioimpedanční analýza; BIA; tělesné složení; InBody; Bioelectrical impedance; bioimpedance analysis; BIA; body composition; InBody