Knihovna pro využití audiokodeku SGTL5000 na výukovém kitu Minerva - Hartmann, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Cílem této práce je vytvoření knihovny pro využití audiokodeku SGTL5000, který je přítomen na vývojovém kitu Minerva. Vývojový kit je osazen mikrokontrolérem Kinetis K60 a FPGA Xilinx Spartan-6. Knihovna obsahuje makra a řídící funkce, v jazyce C, pro spuštění a ovládání audiokodeku. Dále obsahuje modul pro komunikaci s audiokodekem přes FPGA pomocí protokolů I2C a I2S. Součástí je také vzorová aplikace, která přehrává a zaznamenává zvukové data na SD kartu.

The target of this work is create create library for utilization of audiocodec SGTL5000 which is placed on educational kit Minerva. Educational kit is equipped by microcontroller Kinetis K60 and FPGA Xilinx Spartan-6. Library contain macros and control functions in C language for launch and control audiocodec. Further contain module for communication with audiocodec through FPGA with protocols I2C and I2S. This work also contain demonstration application which play and record sound data on SD card.
Library for Utilization of Audiocodec SGTL5000 on Educational Kit Minerva
Keywords: FITkit Minerva; SGTL5000; I2S; I2C; FPGA; Xilinx Spartan-6; Kinetis K60; FITkit Minerva; SGTL5000; I2S; I2C; FPGA; Xilinx Spartan-6; Kinetis K60