Hydraulický pohon kontejnerových nůžek CNS 730/190 MTC - Nezbeda, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato práce obsahuje návrh pohonu hydraulických nůžek. Cílem je nahradit diesel-motor elektromotorem. Je zde popis stroje a jeho technologického postupu stříhání, druhy hydraulických pohonů a jejich použití. Dále práce obsahuje návrh, popis a výpočet hydraulického agregátu s elektromotorem ve dvou variantách. Poté je zde zhodnocení variant a výběr jedné z nich, ke které jsou dále zpracovány konstrukční prvky.

This work includes design of the drive hydraulic shears. The objective is to replace diesel-engine for electric motor. There is a description of the machine and its technological shearing process, types of hydraulic drives and their applications. The work includes the design, description and calculation of hydraulic power unit with an electric motor in two versions. Then there is evaluation of alternatives and select one to which they are processed further structural elements.
Hydraulic drive of the CNS 730/190 MTC container shears
Keywords: Hydraulické nůžky; hydraulický pohon; hydraulický agregát; hydraulická čerpadla; držák čerpadla; Hydraulic shears; hydraulic drive; hydraulic power unit; hydraulic pumps; bellhousings