Metody povlakování řezných nástrojů - Doležal, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Bakalářská práce se zabývá metodami povlakování řezných nástrojů a jejich technickými vlastnostmi. V práci je dále uveden sortiment současných výrobců povlakovaných slinutých karbidů. V závěru této práce je zpracován vývoj povlakování řezných nástrojů a typy nanášených povlaků.

Bachelor work describes methods of coating of cutting tools and their technical characteristics. The work is given below the current product range of manufacturers of coated cemented carbides. At the end of this work is treated the development of coating cutting tools and types of applied coatings.
Coating methods for cutting tools
Keywords: povlakování; řezné nástroje; PVD; CVD; slinutý karbid; KNB; diamant; coating; cutting tools; PVD; CVD; cemented carbide; CBN; diamond