LABORARTORY BRNO - Wallo, Markéta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Galerie architektury, moderního umění a designu. Nachází se na nároží ulic Milady Horákové a Koliště, na zeleném pásu obepínajícím městské centrum. Doplňuje významné městské budovy a vytváří prostor pro expozici nejrůznějších forem. Řeší také propojení městské zeleně a rekreačních ploch na trase Lužánky - centrum města. Interiér je co nejvíce variabilní, se dvěma výstavními režimy - zatemněný a osvětlený horním denním světlem. V budově se nachází tři expoziční podlaží, kavárna, obchod a doplňkové a provozní funkce. V podzemí je umístěno 20 + 1 parkovací místo.

Gallery of architecture, modern art and design. Located on corner of Milady Horákové and Koliště streets, on green belt surrounding the city center. It becomes a part of important city buildings and creates a space for exposition of various forms. It also deals with connection of urban greenery and recreation areas between Lužánky parc and city center. Interior is as much variable as possible, with two exposition modes - darkened and enlightened with upper daily light. There are three exposition floors in the building, café, shop and additional and operational functions. 20+ 1 parking places are located under the ground.
LABORARTORY BRNO
Keywords: galerie architektury; Brno; umění; design; nároží; veřejná budova; Ringstrasse; architecture gallery; Brno; art; design; corner; public building; Ringstrasse