Datalogger řídicí jednotky plynového kotle - Frnka, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Práca sa zaoberá návrhom a realizáciou dataloggeru určeného k zberu dát z riadiacich jednotiek plynových kotlov, ktoré sú vyvíjané firmou Honeywell Brno. Datalogger je realizovaný na hardwarovej platforme Raspberry Pi v spojení so zadávateľom dodanými konvertormi napätia. Meracia aplikácia, ktorá je súčasťou firmwaru dataloggeru a vytvára vzorky snímaných vstupov je naprogramovaná v jazyku C. Všetky dáta, ktoré sú namerané počas behu dataloggeru sú ukladané na dátové úložisko, z ktorého sú prezentované užívateľovi pomocou webového rozhrania. Webová aplikácia a dátové úložisko sú v konečnom dôsledku realizované na hlavnom servery celého realizovaného systému, ktorý je súčasť lokálnej siete vo firme Honeywell Brno. Týmto riešením vznikol systém pre zber dát z riadiacich jednotiek plynových kotlov pri ich vývoji a testovaní.

This bachelor thesis deals with design and realization of a datalogger designated for logging data acquired gas boiler controls. The gas boiler controls are under development by Honeywell Brno. The datalogger is implemented on Raspberry Pi hardware platform with voltage converters supplied by Honeywell Brno. Measurement application, which is part of datalogger firmware was developed in C programming language. All data that are measured during datalogger runtime are stored on data storage. The measured data are presented to the user by a web application. The web application and data storage are put into operation on the main server, which is the part of local network in Honeywell Brno. In result of this thesis, data logging system capable of collecting data from furnace controls was developed. Created device helps with research, development and testing of furnace controls.
Data logger for Gas Boiler
Keywords: Datalogger; Plynový kotol; Embedded system; ARM Cortex; Raspberry Pi; Datalogger; Gas boiler; Embedded system; ARM Cortex; Raspberry Pi