Komunikace a ovládání prvků Arduino s využitím mobilního zařízení - Moravec, Zbyněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Cílem této práce je popsat základy použití bezdrátových technologií na platformách Android a Arduino. Dále se práce zabývá návrhem a implementací knihovny pro usnadnění vzájemné komunikace těchto platforem. Tato knihovna umožňuje komunikaci přes několik bezdrátových technologií a poskytuje přístup k funkcím platformy Arduino.

The aim of this thesis is to describe basics of using wireless technologies on Android and Arduino platforms. The text also deals with design and implementation of library for simplifying communication between these platforms. The library ensure communication via several wireless technologies and provide access to functions of Arduino.
Communication and Controlling Arduino Components with Using Mobile Device
Keywords: Android; Arduino; AVR; Bluetooth; WiFi; knihovna; dálkové ovládání; Android; Arduino; AVR; Bluetooth; WiFi; library; remote control