Analýza směšování tekutin v cirkulačním reaktoru - Mačák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Táto práca sa zaoberá analýzou prúdenia tekutín v modelovom cirkulačnom reaktore. Bol simulovaný viacfázový tok s výpočtom rýchlosti prúdenia zmesi a pomeru jednotlivých nemiešateľných fáz v hydrogenačnom reaktore na výrobu anilínu. Boli posudzované parametre prúdenia v jednotlivých častiach zariadenia. Separátna pozornosť bola venovaná prestupu tepla cez stenu zariadenia s použitím externého chladenia. Zostavený model je využiteľný pri optimalizácii a návrhu cirkulačných prebublávaných reaktorov.

This work deals with an analysis of the fluid mixing in pilot plant loop reactor. Multiphase flow was simulated with calculation of velocity of flow and volume fraction of individual immiscible phases in hydrogenation reactor for aniline production. Parameters of flow were reviewed in individual parts of the device. Separate attention was paid to heat transfer through wall of the device with usage of external cooling. Designed model is applicable for optimalization and design of bubble loop reactors.
Analysis of the fluid mixing in the circulation reactor
Keywords: Simulácia; hydrogenačný reaktor; metóda konečných objemov; viacfázový tok; Ansys; Navier-Stokesove rovnice; Simulation; hydrogenation reactor; finite volume method; multiphase flow; Ansys; Navier-Stokes equation