Posouzení vybraných ukazatelů pomocí statistických metod - Pazderka, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na posouzení ekonomické situace vybrané firmy za pomoci ukazatelů finanční analýzy a poté na výpočty vybraných statistických metod. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První se zaobírá zejména na teoretickou část práce jako jsou finanční teorie, cíle práce nebo postup zpracování. Druhá část představuje samotnou analýzu a vytvoření vlastních návrhů na zlepšení současné situace.

Bachelor thesis focuses on the assessment of the economic situation selected company with indicators of financial analysis and then on calculations chosed statistic methods. Thesis is divided into teo parts. First part deals primarily in theoretical topics like financial theoretic, thesis goals or processing procedure. Second part contains practical financial analysis and proposals to improve current situation.
Assessing Selected Indicators Using Statistical Methods
Keywords: Finanční analýza; statistické metody; regresní analýza; statistika; časové řady; rozvaha; statistické metody; Financial analysis; statistical methods; regression analysis; statistics; time series; balance sheet; statistical methods