Identifikace agresora kyberšikany - Paučo, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Predložená bakalárska práca sa zaoberá možnosťami určenia identity agresora kyberšikany a je zameraná na analýzu sieťových informácií o zariadeniach agresora (počítač, mobilný telefón). Podľa zadania som v programovacom jazyku Python vytvoril aplikáciu, ktorá dokáže naklonovať ľubovoľnú webstránku a následne ju spustí na servery planetlabu. Za pomoci tejto "‘phishingovej"’ webstránky, aplikácia dokáže zachytávať sieťové informácie o všetkých svojích návštevníkoch, ktoré si ukladá na neskoršie využitie. Najväčším prínosom aplikácie je že funguje aj v tzv. realtime móde kedy aktívne ukazuje IP adresy, ktoré sú momentálne pripojené na spustenom webe. Okrem toho ukazuje aj informácie ako kde sa daná IP adresa nachádza: štát, región, mesto a geolokačné údaje. Ďalej je z týchto informácií možné vyčítať taktiež operačný systém, použitý prehliadač, rozlíšenie prehliadača a počet návštev webu.

This bachelor thesis deals with the options of determining the identity of the aggressor of the cyberbullying and it is focused at the analysis of the network information of the aggressor’s devices (computer, smartphone). Regarding the layout of the thesis was created application which is able to clone any website and consequently run it on the server of planetlab. Thanks to this "‘phishing"’ website, the application is able to get network information about all visitors and saves it for later usage. Most important part of the application is that it is working in realtime mode where shows the IP addresses which are currently connected to the website. Besides that it also shows information like location of the IP address: country, region, city and geolocation. The application also shows operating system, user agent, resolution of the browser a the number of visits of the website.
Identification of cyberbully
Keywords: Kyberšikana; Zákon o elektronických komunikáciách; IP adresa; Cyberbullying; the Electronic Communications Act; IP address