Motorová jednotka smykem řízeného nakladače - Kročil, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá stavebními smykem řízenými kolovými nakladači a problematikou návrhu jejich motorové jednotky. V první části práce je popsáno konstrukční provedení nakladače a rešeršní porovnání parametrů patnácti strojů stejné výkonnostní kategorie stanovené zadáním. Druhou částí je výpočtový návrh výkonu motorové jednotky, vyplývající z porovnání potřebného výkonu pro jednotlivé pracovní režimy, který představuje součet všech výkonnostních požadavků stroje při daném pracovním režimu. Ve třetí části je z katalogů výrobců vybrána motorová jednotka, která odpovídá návrhu parametrů z výpočtové části práce.

This bachelor thesis deals with building skid steer loaders and problems of designing its engine unit. In the first section of this thesis there is a description of construction solution for loader and parameters comparison research of fifteen machines within same power category given by thesis requirements. The second section of thesis copes with design calculation of engine power unit, resulting from comparison of required power for individual working states which represents a sum of all power requirements of the machine for given working state. In the third section, the engine unit, which corresponds to the parameters design from the second section, is chosen from manufacture catalogues.
The engine unit of a skid steer loader
Keywords: smykem řízený nakladač; čelní nakladač kolový; výkon hydraulické soustavy; výkonnostní požadavky; motorová jednotka; skid steer loader; wheel front loader; performance of hydraulic system; power requirements; engine unit