Vliv produktové inovace na zahraniční obchod a výkonnost podniku - Kučerová, Katarína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Diplomová práca sa zameriava na zhodnotenie vplyvu produktovej inovácie na podnikové príležitosti a bariéry na európskom trhu. Postupne sme analyzovali externé a interné prostredia spoločnosti, ktoré ovplyvňuje produktovú inovácie. Následne bol vytvorený návrh na meranie výkonnosti podniku prostredníctvom metódy Balanced Scorecard. Posledná časť práce je zameraná na zhodnotenie vytvoreného návrhu.

The diploma thesis is focuses on the evaluating of the impact of product innovation on business opportunities and barriers in the European market. We gradually analyzed the external and internal environment of the company, which influences product innovation. Subsequently, a proposal was made to measure the company's performance using the Balanced Scorecard method. The last part of the work is focused on the evaluation of the created proposal.
The impact of product innovation on the foreign trade and corporation performance
Keywords: inovácia; inovačný produkt; konkurencieschopnosť; európsky trh; spoločnosť; innovation; innovative product; competitiveness; european market; company