Elektronická jednotka pro sběr dat jizdni dynamiky vozidla - Machač, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku návrhu a konstrukce elektronické jednotky pro sběr dat jízdní dynamiky vozidla. Zabývá se však nejen návrhem, ale i testováním a srovnáním s podobnými jednotkami běžně užívanými v praxi. Obsahuje i návrh na výběr měřených veličin včetně jejich stručných charakteristik a popisem snímačů používaných k jejich měření.

The diploma thesis is focused on design of an electronic unit for data acquisition of vehicle dynamics. It deals with not only design, but also with the testing and comparing to the other common used electronic units. It also includes proposition for choosing the measured quantities as well as their brief features and description of common used sensors to measure them.
Electronic Unit for Data Acquisition of Vehicle Dynamic
Keywords: Měřicí systém; snímač; jízdní dynamika; sběr dat; Measuring system; sensor; vehicle dynamics; data acquisition