Vzduchotechnické jednotky pro větrání bytů - Grmolcová, Eliška (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá malými vzduchotechnickými jednotkami, pro větrání bytů a rodinných domů. Nejprve jsem se zabývala měřením dvou kompaktních vzduchotech-nických jednotek, zpracováním naměřených dat, porovnáním a vyhodnocením jednotky s lepšími technickými vlastnostmi. Druhým úkolem je zpracování variantních návrhů řešení větrání rodinného domu. První varianta počítá při větrání pouze s jednou vzduchotechnickou jednotkou, v druhé variantě jsou navrženy dvě vzduchotechnické jednotky. Tyto varianty byly posléze porovnány a vyhodnoceny z hlediska pořizovací ceny a nákladů na provoz.

This diploma thesis deals with small air-conditioning units for ventilation of flats and family houses. First, I studied two compact air-conditioning units, processed measured data, comparing and evaluating a unit with better technical characteristics. The second task is to process variants of design solutions for the ventilation of a family house. The first variant calculates with only one air-conditioning unit when ventilating, in the second variant two air-handling units are designed. These variants were then compared and evaluated in terms of acquisition cost and operating costs.
Air handling units for ventilation of flats
Keywords: Zpětné získávání tepla; entalpický výměník; deskový rekuperační výměník; větrání rodinného domu; Heat Recovery; Enthalpic Exchanger; Plate Recuperator Exchanger; Ventilation of a Family House