Novostavba rodinného domu s provozovnou, Budišov - Hort, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rodinného domu na bázi dřeva s provozovnou. Dům je situován na území kraje Vysočina v obci Budišov, katastrální území Budišov. Objekt se nachází ve svažitém terénu. Suterén je z tvárnic ztraceného bednění a vrchní stavba je řešena jako dřevostavba rámové konstrukce s obytným podkrovím. Dům je navržen pro čtyřčlennou rodinu. Práce obsahuje výkresovou a dokumentační část a je zpracována jako prováděcí projekt.

This bachelor’s thesis deals with design of timber frame detached house with workshop. The house is situated in the region in the Vysočina village Budišov cadastral district Budišov. The object is in a steep land. The basement is made of permanent shuttering blocks and the overhead construction is timberwork frame construction with an attic. The house is designed for four people. The work contains drawings and technical descriptions and it is composed as an implementing project.
New building with establishment, Budisov
Keywords: Dřevostavba; rodinný dům; svažitý terén; částečné podsklepený; sedlová střecha; timber frame; family house; steep land; partial basement; gabled roof