Měření přenosu v automobilu v pásmu milimetrových vln - Potočňak, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Cieľom práce je návrh uchopenia a posúvania vysielacej antény v automobile a meranie prenosu signálu pri zmenách rôznych parametrov: obsadenosť vozidla, poloha sedadiel, vzdialenosť antén. Vysielacia a prijímacia anténa bude tvorená otvoreným ústim vlnovodu. Prenos signálu bude meraný vektorovým sieťovým analyzátorom ZVA 67 od firmy Rhode&Schwarz.

The aim of this work is design how to grip and change position of transmitting antenna in vehicle and measurements of signal changes due to different parameters, such as people in vehicle, position of seats and range between antennas. Transmitting and received antenna is design as open-ended waveguide. Signal transmission is measured by vector network analyzer ZVA 67 from Rhode&Schwarz.
Transmission measurements in an automobile millimeter wave
Keywords: Milimetrové vlny; prenos signálu v automobile; poloha antén; bezlicenčné pásmo.; Millimetre waves; signal transmission in vehicle; position of antennas; royalty free frequency band