Modelování sekvenčních strategických her s nedokonalou informací - Straka, Richard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Práce se zabývá studiem sekvenčních strategických her a to převážně her s nedokonalou informací, návrhem strategické situace vykazující prvky nedokonalé informace, implementací modelu a experimentováním s modelem. Pro práci byla zvolena hra DarkElf. Jedná se o tahovou strategickou ekonomicko-vojenskou hru, v níž se výsledné akce hráčů aplikují současně v předem známý okamžik.

This work concentrates on the study of dynamic games; in particular games with imperfect information, implementation of a model and experimentation with the model. The game DarkElf was chosen for this project. It is a strategic, turn based game with economic and military features, where the decisions made by players are simultaneously implemented at a predetermined time.
Modelling of Dynamic Games with Imperfect Information
Keywords: Teorie her; nedokonalá informace; sekvenční hry; strategická hra; hra v normální formě; hra v rozšířené formě; Nashova rovnováha; DarkElf.; Game theory; imperfect information; dynamic games; strategy game; normal form game; extensive form game; Nash equilibrium; DarkElf.