Kompaktní formy bydlení v Brně, Černá Pole - Kuba, Jonáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Cílem práce je navržení kompaktního bydlení s odpovídající občanskou a veřejnou vybaveností na ploše současných kasáren v Černých Polích, řešená plocha 16,97ha. Návrh respektuje okolní zástavbu, kdy na ni navazuje blokovou strukturou nájemných městských domů. Výsledkem je scelení území a vytvoření nového lokálního centra. Návrh usiluje o urbanisticky funkční typ zástavby městského charakteru s kladením důrazu na funkčnost, přehlednost a čistotu celkového konceptu.

The aim of the thesis is to design a compact housing with appropriate public services in the current barracks area in Černá Pole which is 16.97 ha large. The project respects existing buildings as it continues with a block structure of urban rental houses. The result is the area unification and creating a new local centre. The project strives for a functional urban development as it emphasizes the concept functionality, clarity and purity.
High-density, Low-rise housing in Brno, Černá Pole
Keywords: kompaktní bydlení; Černá Pole; Brno; urbanistický návrh; kasárna; compact housing; the area of Černá Pole; Brno; urban project; barracks