Rozhraní IDE pro platformu FITkit - Sigmund, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce se zabývá praktickou realizací řadiče IDE rozhraní uvnitř jednotky FPGA a připojením pevného disku. Kromě řadiče byla vytvořena řada knihovních funkcí pro práci s diskem na nejnižší úrovni a řada funkcí zpřístupňující souborový systémem FAT32. Řadič je určen pro výukovou platformu FITKit, kde značně rozšiřuje kapacitní možnosti kitu.

This thesis deals with an implementation of IDE controller on FPGA unit and hard drive connection. Besides, a lot of library functions were created that provide basic control of a hard drive and make accessible file system FAT32. Proposed controller was designed for platform FITKit and to enlarge memory capacity of this kit.
IDE Interface for HW/SW Platform FITkit
Keywords: FAT; FAT32; MBR; Partition; BSP; FITKit; IDE; ATA; FAT; FAT32; MBR; Partition; BSP; FITKIT; IDE; ATA