Výroba krytí hřídele kola u přívěsného vozíku - Vaculík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Práce se zabývá výrobou krytky náboje kola u malého přívěsného vozíku, objem výroby je 25 000 ks/rok. Krytka bude vyráběna z uhlíkové hlubokotažné oceli ČSN 11 305, povrch krytky bude upraven černěním. Na základě literární studie a procesních výpočtů byl navrhnut výrobní postup. Výroba bude probíhat v 8 operacích, hlavní operace je provedena technologií hlubokého tažení, bez ztenčení tloušťky stěny. Pro tažnou operaci byl zvolen hydraulický tažný lis AMOB PH 25T. Dále byl navrhnut tažný nástroj s přidržovačem, který je svou reverzní konstrukcí uzpůsoben zvoleném lisu. Závěrem práce byla kalkulována cena součásti a zisk z výroby.

The project elaborated in frame of bachelor´s degree program B-STG (“Mechanical Engineering Technology”) evaluate production of trailer wheel shaft cover, with the volume of productions 25 000 pieces for year. The cover will be manufactured from deep-drawing steel ČSN 11 305 (DC 04), surface will be blackening. On the base of literary studies and process calculation was designed manufacturing process. Production will take place in eight operations, the main operation is executed with conventional deep drawing proces. For the towing operation was choosen hydraulic press AMOB PH 25T. Upward drawing die with blank holder Was designed next, which is adapted for ejected press. Finally, price component and a profit from production have been calculated.
Production of trailer wheel shaft cover
Keywords: Hluboké tažení; výtažek; tažný nástroj; tvarový kryt; hydraulický lis; Deep drawing; deep drawn stamping; drawing die; shape cover; hydraulic press