Novostavba volnočasového sportovního centra - Mališ, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem volnočasového sportovního centra ve městě Partizánske v Slovenské republice. Jedná se o samostatně stojící objekt na rovinatém terénu. Objekt volnočasového sportovního centra má dvě nadzemní podlaží, respektive sportoviště přes dvě podlaží. V objektu se nachází kavárna s bowlingem, tři badmintonové kurty, pět squashových kurtů a komerční prostor určen například k masážím. Objekt je navržen z konstrukčního systému z pórobetonových tvarovek, resp. jako železobetonový prefabrikovaný skelet s výplňovým zdivem z pórobetonových tvarovek. Strop je na části objektu navržen jako montovaný z předpjatých stropních panelů a na druhé části jako lehký strop z trapézového plechu. Střecha je řešena jako zelená plochá s extenzivním zatravněním. Práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby.

This diploma thesis deals with designing of a leisure sport centre in Partizánske in Slovak Republic. It is a detached object on a flat terrain. The object of the leisure sport center has two floors, or specifically the sport center stretches through two floors. In the building there is a cafe with bowling, three badminton courts, five squash courts and commercial area intended for massages. The object is designed from constructive system from lightweight concrete block. The second part is constructed from precast concrete frame with infill wall from lightweight concrete block. The ceiling in one part of the object is designed to be assembled of prestressed precast floor slab and in second part of trapezoidal sheet. The roof is made like flat green roof with extensive grassing. The work includes project documentation for the construction.
Newly-built of sports centre
Keywords: Volnočasové sportovní centrum; diplomová práce; projektová dokumentace; plochá zelená střecha; novostavba; montovaný skelet; bowling; kavárna; squash; Newly-built of sport center; diploma thesis; design documentation; flat green roof; new building; precast concrete frame; bowling; café; squash