HDR video "plugin" pro Adobe Premier - Svatý, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Cílem práce je vytvoření podpory pro editovaní videa v HDR formátu. Pro editaci videa je zvolen program Adobe Premiere Pro a na dosažení požadovaného výsledku je vytvořen plugin do zmiňovaného softwaru, který poskytuje požadovanou funkcionalitu. V práci jsou vysvětleny principy vytváření, zobrazení a ukládáni obsahu z rozšíreným dynamickým rozsahem. Zároveň jsou vysvětleny principy vytváření pluginů pro Adobe Premiere Pro za pomoci SDK verze CS6. V praktické části této práce jsou vysvětleny detaily implementace, problémy, které byly řešené, a popis samotného pluginu. Návrh pluginů je vytvořen tak, aby byla možná další práce na tomto softwaru, přidaní další funkcionality a pro umožnění využití tohoto díla na rozvoji obsahu s rozšíreným dynamickým rozsahem.

The goal of this thesis is to enable support for editing HDR video. For this purposes, Adobe Premiere Pro was chosen and to achieve specified results, plug-in to Adobe Premiere Pro was developed. This thesis describes fundamental points of creating, displaying and storing high dynamic range content. Principles of plug-in development for Adobe Premiere Pro CS6 SDK are mentioned. Details of implementation, problems solved during the development process and description of the final plug-in providing support for HDR content inside Adobe Premiere Pro in the part of this thesis dealing with implementation. The design was done based on future development on this plug-in, adding additional functionality and for usage of this thesis on future progress in high dynamic range field.
HDR Video Plugin for Adobe Premier
Keywords: Adobe Premiér; spracovanie videy; rozšírený dynamický rozsah; HDR video; Adobe Premiér SDK; vývoj plug-inov; Adobe Premiere; video processing; High dynamic range; HDR video; Adobe Premire SDK; plug-in development