Využití prostředků umělé inteligence pro podporu na kapitálových trzích - Bačík, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Diplomová práca rieši problematiku obchodovania na kapitálových, komoditných a devízových svetových burzách za pomoci technickej analýzy vytváranej metódami a postupmi, ktoré spadajú do kategórie umelej inteligencie. Práca obsahuje návod na postupný prechod od počiatočnej fázy zoznámenia sa s burzovým obchodovaním k investovaniu na burze a úspešnému zhodnocovaniu vložených prostriedkov.

A main subject of the presented master thesis is trading and investing in capital, commodities and foreign exchange markets over the world with support of technical analysis constructed by artificial intelligence. The thesis also produces step-by-step guide to stock and futures trading, building a successful trading system and gaining profits from invested capital.
The Use of Means of Artificial Intelligence for the Decision Making Support on Stock Market
Keywords: umělá inteligence; umělé neuronové síte; komodity; akcie; obchodování; obchodní systémy; simulované obchodování; zpětné testování; technická analýza; artificial intelligence; artificial neural networks; futures; stocks; trading; trading systems; paper trading; backtesting; technical analysis