Plánování pohybu objektu v 3D prostoru - Krčmář, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
V následující práci jsou předvedeny základy plánování v prostoru se zaměřením na pravděpodobnostní plánování. Oborem úzce spjatým je detekce kolizí, s užitím lineární algebry je vytvořen systém pro kolize objektů v libovolném počtu rozměrů. Jsou popsány základní možnosti vizualizace trojrozměrných dat. Vybrané algoritmy byly implementovány v haskellu a užity k vytažení ježka z klece.

Following thesis presents basics of motion planning, focusing on sampling-based algorithms. System for collision of objects in arbitrary dimensional space is created using linear algebra. Basic options for visualizaton of three-dimensional data are described. Selected algoritms were implemented in haskell and used to pull hedgehog out of the cage (popular disentanglement puzzle in Czech Republic).
Path Planning in 3D Space
Keywords: haskell; plánování pohybu; pravděpodobnostní algoritmy; vizualizace dat ve 3D; detekce kolizí; lineární algebra; haskell; motion planning; sampling-based algorithms; data visualization in 3D; collision detection; linear algebra