Návrh a realizace pedálového efektu na platformě Arduino - Gajarský, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Tématem mé bakalářské práce je návrh a konstrukce pedálového efektu na platformě Arduino Due, ktery je doplněn o možnost ovládání přes interní webové rozhraní zprostředkované modulem Arduino Ethernet Shield. Zahrnutíma efektama jsou echo, tremolo, vibráto, chorus a flanger. Pro úpravu kytarového signálu za účelem interakce s AD převodníky mikrokontroléru je použit vstupní filtrační předzesilovací obvod. Za účelem úpravy vystupního signálu z Arduina je pro kytarovy zesilovač použit sumační a filtrační vystupní obvod. Základní součástkou pro tyto obvody je operační zesilovač OPA1644. Cílem této práce bylo vytvořit návrh schémat zapojení, desek plošnych spojů, programovy kód mikrokontroléru, jednoduchou webovou stránku a také zkonstrouvat a proměřit pedálovy efekt.

The topic of my bachelor’s thesis is the design and the construction of the pedal effect used by the Arduino Due, which is supplemented by the possibility of controlling through the internal web interface, which is mediated by the modul Arduino Ethernet Shield. The following effects are included: echo, tremolo, vibrato, chorus and flanger. For editing the guitar signal in order to interact with AD microcontroller converter, is used the input filter preamplifier circuit. In order of editing the output signal from Arduino is used summing and filtring output circuit for the guitar amplifier. The basic component for these circuits is operating amplifier OPA1644. The goal of this thesis was to create the proposal of the connection schemes, printed circuit board, the program code of the microcontroller, simple web page, as well as the construction and the measurement of the pedal effect.
Design and realization of the pedal effect on Arduino platform
Keywords: Pedálovy multiefekt; operační zesilovač; mikrokontrolér; webové rozhraní; echo; tremolo; vibráto; chorus; flanger; OPA1644; Arduino Due; Ethernet Shield.; Pedal multi effect; operational amplifier; microcontroller; web interface; echo; tremolo; vibrato; chorus; flanger; OPA1644; Arduino Due; Ethernet Shield.