Návrh zařízení pro měření a seřízení podvozku závodního automobilu. - Hejtmánek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem zařízení pro měření geometrie a seřízení podvozku závodního automobilu. Byly vypracovány dvě varianty měřícího systému, postup měření každého systému byl popsán. Následuje analýza napjatostí hlavních částí zařízení. Poslední část tvoří rozbor faktorů ovlivňujících přesnost měření.

This Diploma thesis deals with the design of facilities for measuring wheel alignment and set-up of race car chassis. Two versions of measuring system have been elaborated, each measurement procedure is described. Stress analysis of main parts follow. The last part consists of factors affecting accuracy of measurement.
Design of facilities for measuring and set-up of race car chassis
Keywords: nastavení geometrie kol; závodní automobily; sbíhavost; odklon kola; příklon rejdové osy; záklon rejdové osy; měřící zařízení; wheel alignment; racing cars; toe-in; camber; kingpin inclination; caster; gauging device