Měřič pro neinvazivní měření krevního tlaku - Komárek, Zbyněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Předmětem mé práce bude popsat neinvazivní metody pro měření krevního tlaku a uvést jejich výhody a nevýhody. Jednotlivé metody budu porovnávat z hlediska funkce, přesnosti a reprodukovatelnosti měření. Předmětem této práce je také návrh detektoru Korotkovových zvuků.

Subjects my work will describe noninvasive method for blood pressure measuring and bring in their advantages and disadvantages. Individual method I'll weigh against in light of function, accuracy and reproducibility metering. Subject those work is also design detector of Korotkoff sounds.
Apparatus for noninvasive blood pressure measurement
Keywords: Krevní tlak; neinvazivní metody; Korotkovovy zvuky; hypertenze; systolický tlak; diastolický tlak; detekce Korotkovových zvuků; auskultační měření krevního tlaku; Blood pressure; noninvasive methods; Korotkoff sounds; hypertension; systolic blood pressure; diastolic blood pressure; detection of Korotkoff sounds; Auscultatory blood pressure measurement