Systémy měření a regulace ve vzduchotechnice - Ilko, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Diplomová práca sa zaoberá meraním a reguláciou vo vzduchotechnike. V teoretickej časti sú rozobrané princípy regulácie jednotlivých častí vzduchotechnického zariadenia. Vo výpočtovej časti je navrhnutých niekoľko variantov regulácie ventilátoru vo vzduchotechnickej jednotke. Varianty regulácie sú následne aplikované na tri prevádzkové stavy kina. Výkon ventilátorov je riadený na základe koncentrácie CO2. Hlavnou úlohou experimentálnej časti je overiť matematický model pre výpočet koncentrácie CO2.

Diploma thesis deals with measurement and regulation in air conditioning. The theoretical part discusses the principles of regulation of individual components of air conditioning system. In the calculation part, several variants of fan regulation in the air conditioning unit are designed. The regulation variants are than applied to three operational states of the cinema. The power of the fan is controlled based on the concentration of CO2. The main task of the experimental part is to verify the mathematical model for calculating the concentration of CO2.
Measurement and regulation systems in air conditioning
Keywords: Vzduchotechnika; vzduchotechnická jednotka; kino; meranie a regulácia; koncentrácia CO2; ventilátor; Air conditioning; air conditioning unit; cinema; measurement and regulation; CO2 concentration; fan