Mixážní pult pro audio signály - Ryšavý, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Bakalářská práce na téma „Mixážní pult pro audio signály“ se zabývá návrhem a výrobou mixážního pultu pro směšování několika nezávislých audio signálů. V prvním kroku je navrženo blokové schéma a poté i obvodové schéma. Celková konfigurace mixážního pultu je řešena následovně: Čtyři monofonní vstupy, řešené jako kombinovaný XLR/Jack 6,3 mm vstup, kam je možné připojit mikrofon nebo jiný monofonní zdroj signálu (nikoli oba současně), dva stereofonní vstupy RCA (CINCH). Každý kanál umožňuje pětipásmovou frekvenční korekci, panoramu, regulaci úrovně signálu a detekci úrovně signálu. Výstup je realizován pomocí linkových konektorů (pro připojení do zesilovače), sluchátkového výstupu a sluchátkového zesilovače. Po navržení je mixážní pult vyroben, oživen a následně měřen v laboratoři audio techniky.

Bachelor’s thesis on the topic „Mixing console for audio signals“ deals with the design and production of a mixing console for mixing several independent audio channels. In the first step is designed a block diagram and then a circuit diagram. The overall configuration of the mixing console is: Four mono inputs, designed as a combined XLR/JACK 6,3 mm input, where you can connect a microphone or other mono signal (not both at the same time), two stereo inputs RCA(CINCH). Each channel allows five-band frequency correction, panorama, signal level control and signal level detection. The output is realized per line connectors (for connection to the amplifier), headphone output and headphone amplifier. After design, the mixing console is producted, revived and then measured in an audio laboratory.
Mixing console for audio signals
Keywords: Mixážní pult; fantomové napájení; regulátor úrovně; panorama; ekvalizér; Mixing console; phantom power; fader; panorama; equalizer