Problematika zvyšování podílu R - materiálu v asfaltových směsích - Urbanec, Luboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Předmětem této diplomové práce je problematika asfaltových směsí se zvyšujícím se podílem R-materiálu. V teoretické části práce jsou definovány pojmy recyklace a R-materiál a popsány druhy recyklace. Praktická část se věnuje výrobě a zkoušení asfaltových směsí s různým obsahem R-materiálu. Navrhovaná asfaltová směs je asfaltový beton pro podkladní vrstvy ACP22+. Obsah R-materiálu ve směsích je 0%, 30%, 50% a 70%. Jako speciální přísada pro změkčení asfaltu z R-materiálu se používá přísada STORFLUX. Pro každou směs jsou stanoveny moduly tuhosti asfaltové směsi a určeny únavové charakteristiky asfaltové směsi. Zjištěné vlastnosti jsou porovnávány pro různé zastoupení R-materiálu.

The subject of this Ing. thesis is asphalt mixture with increasing RAP (Reclaimed Asphalt Pavement). The theoretical part defines the terms of recycling and RAP and types of recycling. The practical part is devoted to the production and testing of asphalt mixtures with different volume RAP. The proposed asphalt mixture is asphalt concrete for base layer ACP22 +. Content of RAP in mixtures is 0%, 30%, 50% and 70%. As a special additive to soften the asphalt from RAP is used ingredient STORFLUX. For each mixture are established modulus stiffness of asphalt mixture and determined fatigue characteristics of asphalt mixture. The identified properties are compared for the different representation of RAP.
The issue of increasing the proportion of reclaimed asphalt in asphalt mixtures
Keywords: R-materiál; Recyklace; Asfaltové pojivo; Asfaltová směs; Změkčovadlo; STORFLUX; ACP; Modul tuhosti; Únavové charakteristiky.; RAP (Reclaimed asphalt pavement); Recycling; Asphalt binder; Asphalt mixture; Plasticizer; STORFLUX; ACP; Modulus stiffness; Fatigue chracteristics.