Penzion - Kadlec, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Diplomová práce zpracovává projektovou dokumentaci penzionu pro veřejné ubytování a stravování. Penzion se skládá ze dvou objektů – restaurace, ubytování. Objekt restaurace je navržen pro 66 hostů. Součástí objektu je byt pro čtyřčlennou rodinu. Jedná se o jednopodlažní objekt s podkrovím, který je částečně podsklepený. Objekt je obdélníkového tvaru, zastřešen sedlovou střechou a součástí je terasa. Druhý objekt slouží pro ubytování, má kapacitu 36 lůžek. Jedná se o jednopodlažní objekt s podkrovím. Objekt je obdélníkového tvaru, zastřešen sedlovou střechou. Penzion se nachází v Perknově, který je součástí Havlíčkova Brodu, a slouží k celoročnímu užívání. Jedná se o zděnou stavbu z keramického systému. Objekt je situován v mírně svažitém terénu od severu k jihu.

Diploma thesis processes project documentation of a pension using for public accomo-dation and catering. Pension consists of 2 objects – restauration, accommodation. A restauration is designed for 66 guests. A part of the object is a flat for a family of four. It is a single-storey building which is basement and has an attic.The object has rectengular shape, saddle roof and the part of the object is a tercce. The second object uses for accommodation and has a capacity of 36 beds. It is a single-storey building with an attic. The object has rectengular shape and saddle roof. A pension is situated in Perknov which is one of the parts of Havlíčkův Brod. It uses for year-round occupancy. It’s a brick building made of ceramic system. The object is located in slightly hilly terrain from north to south.
Pension
Keywords: projektová dokumentace penzion veřejné ubytování a stravování podlaží sedlová střecha plochá střecha mírně svažitý terén podsklepený objekt zděná stavby keramický systém; project documentation pension public accommodation and catering floor saddle roof flat roof slightly hilly terrain basement object brick building ceramic system