Bezpečnost elektronického bankovnictví - Tomko, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Cieľom bakalárskej práce Bezpečnosť elektronického bankovníctva je charakterizovať platobné elektronické služby a možnosti ich realizácie a tiež komparácia ponúk bankových platobných služieb s cieľom poukázať a upozorniť na ich bezpečnosť a riziká spojené s tým. Táto práca sa najskôr venuje vysvetleniu základných pojmov súvisiacich s danou problematikou, potom je spísaná aktuálna dostupná právna úprava tohoto odvetvia predovšetkým v Českej republike. Ďalej sa zaoberá jednotlivými formami elektronického bankovníctva a ich podrobnejším popisom. Jedna celá kapitola je venovaná aj jednej z najnovších technológií, NFC. V poslednej kapitole teoretickej časti je zhrnutý elektronický platobný styk. Praktická časť opisuje čo je výstupom tejto bakalárskej práce.

The main goal of this bachelor thesis Security of electronic banking is to characterize payment electronic services and possibilities of their realization and also comparison of offers of bank payment services in order to point out and draw attention to their security and risks involved. This thesis at first deals with the explanation of the basic concepts related to the issue, then the current available legislation of this sector is written, especially in the Czech Republic. It also deals with individual forms of electronic banking and their detailed description. One whole chapter is devoted also to one of the latest technology, the NFC. In the last chapter of the theoretical part is summarized electronic payment system. The practical part describes what is the output of this bachelor thesis.
Electronic banking security
Keywords: Apple pay; bezpečnosť; elektornické bankovníctvo; Google pay; GSM; homebanking; internetbanking NFC; phonebanking; platobná karta; zákon; Apple play; electronic banking; Google pay; GSM; homebanking; internetbanking NFC; payment card; phonebanking; safety; law