Testovací Lhota - Res, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, 2021)
Práce se zabyvá návrhem a implementací webové aplikace, která vizualizuje dopady alternativního využití pozemků v modelové obci a jejím okolí, poukazující na možné vyhody, nevyhody a rizika rozdílnych způsobů využití území. Uživatel může na mapu umisťovat budovy a volit mezi různymi způsoby zemědělství, lesnictví, vodohospodářství atp., aplikace v odezvě na uživatelovy akce vizualizuje dopady jeho rozhodnutí.

The subject of the thesis is designing and implementing web application, which visualizes the impacts of alternative land use in a model village and its surroundings, pointing out possible advantages, disadvantages and risks of different land uses. The user is able to place buildings on the map and choose between different approaches to agriculture, forestry, water managment etc. The application visualizes the impact of users decisions in response.
Practiceville
Keywords: vizualizace dat; udržitelný rozvoj obce; životní prostředí; vzdělávací aplikace ve webovém prohlížeči; data visualization; sustainable development of the municipality; environment; web browser based educational application